Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام پاکزاد گفت: برای بهره مندی حداکثری از فضیلت ماه رمضان باید اوقات خود را تقسیم بندی کنیم، نظم داشته باشیم و به انجام امور مداومت ورزیم.

حجت الاسلام عبدالعلی پاکزاد استاد دانشگاه و کارشناس امور دینی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین به بیان اهمیت بُعد زمانی ماه مبارک رمضان و ابزارهای بهره مندی حداکثری از فضیلت های این ماه بزرگ پرداخت و گفت: ماه رمضان یک فرصت است و زمان موجودی ارزشمند است؛ به این دلیل که خداوند در سوره عصر به زمان قسم یاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام پاکزاد افزود: مفسرین برای این آیه شریفه معانی مختلفی را ذکر کرده اند که خداوند دارد به زمان قسم می خورد؛ از آن جهت که زمان یک نعمت الهی است، انسان باید تلاش کند تا از این نعمت الهی بهترین استفاده را ببرد که در این راستا توجه به چند نکته ضروری است؛ نکته اول اینکه انسان باید اوقات زندگی خود را تقسیم کند. در روایات مختلف از ائمه معصومین علیهم السلام تاکید شده است که انسان حداقل اوقات بیست و چهار ساعته خود را به سه بخش تقسیم کند؛ بخشی را صرف عبادت، بخشی را صرف کار و تلاش برای زندگی و بخش دیگری را برای تفریحات سالم استفاده کند.

استاد دانشگاه تاکید کرد: بنابراین اولین نکته برای بهره مندی بیشتر از فرصت بوجود آمده در ماه مبارک رمضان، این است که اوقات خودمان را تقسیم بندی و مدیریت کنیم و توجه داشته باشیم که این زمان بسیار مهم و پرفضیلت به بیهودگی صرف نشود. نکته دوم این است که باید در این تقسیم بندی نظم وجود داشته باشد؛ امام علی علی علیه السلام می فرماید: "اوصیکم بتقوی الله و بنظم امرکم" شما را به تقوا و داشتن نظم در امور زندگی توصیه می کنم. لذا برای بهره مندی از ماه رمضان توجه به نظم در امور زندگی و اوقاتی که خداوند در اختیارش قرار داده، امری ضروری است.

وی با اشاره به نکته سوم و اهمیت تداوم و استمرار داشتن در برنامه ریزی، اضافه کرد: اگر تداوم و استمرار در برنامه ریزی انجام شده وجود نداشته باشد، نمی توان از فضیلت ماه مبارک رمضان بهره برد که این به دقت و توجه بیشتر نیاز دارد تا عمر انسان از دست نرود. لذا در روایات به این نکته توجه داد شده است و فرموده اند: "الفرص تمر مر السحاب، فانتهزوا فرص الخیر" فرصت ها همچون ابر می گذرد، پس فرصت خیر را دریابید.

حجت الاسلام پاکزاد گفت: از این روایت اینگونه استنباط می شود که فرصت ها به دو دسته خیر و شر تقسیم می شوند که انسان باید فرصت خیر را توجه ویژه ای قائل باشد تا آن را از دست ندهد؛ به ویژه فرصتی مانند ماه مبارک رمضان که فضیلت های بی شماری برای آن ذکر شده و در بین فرصت ها مشابه ای برای آن وجود ندارد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ماه رمضان روزه داری گذر زمان ماه مبارک رمضان حجت الاسلام بهره مندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۸۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقسیم تهران به دو استان غربی و شرقی به کجا رسید؟

تین نیوز

استاندار تهران با اشاره به نام شهرستانهای غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک های مورد مطالعه برای تقسیم استان های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، علیرضا فخاری در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

فخاری افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت ها اهمیت بسیار زیادی دارد؛ مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

وی ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • ۸۰ پروژه خیری در چهارمحال و بختیاری فعال است
  • درخواست تعویق یک روزه بازی تراکتور و گل گهر از سوی مسئولان تبریزی
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • مشاوره تحصیلی هوشمند در کمترین زمان و بدون اتلاف وقت
  • هفته بیست و ششم لیگ برتر| تقسیم امتیاز در سیرجان
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • تقسیم تهران به دو استان غربی و شرقی به کجا رسید؟